Naistele vitamiinide annustamisjuhiste loetelu

A-vitamiin

Füüsiliselt ja geneetiliselt on naiste kehad oluliselt erinevad kui mehed. Tingimused, mis mõjutavad ainult naisi, nagu menstruatsioon ja rasedus, muudavad nende toitumist ja täiustavad vajadusi. Naiste jaoks mõeldud vitamiinide annustamisjuhised sõltuvad suuresti sellest, kus nad elustikus elavad. Ärge alustage mingeid toidulisandeid enne, kui olete rääkinud tervishoiuteenuse pakkujale, eriti raseduse või rinnaga toitmise ajal.

Vitamiin B

See mikroelement on oluline silma, naha ja immuunsüsteemi tervise toetamisel. Vastavalt riiklikule toidulisandite tervishoiuasutuse (ODS) andmetele peavad naised võtma 70 mikrogrammi päevas või 2310 rahvusvahelist ühikut. Öine pimedus ja häiritud immuunsus võivad neid naisi väga ranged dieedid mõjutada, kuna need dieedid võivad põhjustada A-vitamiini puudust, nagu ka alkoholismi.

C-vitamiin

Looduslikult levinud tumedate lehetaimede ja loomade liha puhul on B-vitamiinid naiste tervisele eriti olulised, eriti raseduse ja imetamise ajal. Linus Paulingu Instituut tsiteerib uuringuid, mille eesmärk on korreleerida seost vitamiini B12 puuduse ja rinnavähi vahel. Naised peaksid võtma 2,4 μg vitamiini B12 päevas. Foolhape või foolhape on B-vitamiin, mis on elutähtsateks emade kehakaalu kujunemisel. OMC soovitab enamikul naistel võtta 400 mikrogrammi päevas, rasedad naised peaksid võtma 600 mikrogrammi.

D-vitamiin

C-vitamiini rikkad toidud, nagu näiteks tsitruselised ja paprikad, annavad naistele tugevaid antioksüdante ja rauasisaldust. Harvardi rahvatervise kool soovitab naistel võtta 75 mg päevas mittesuitsetajatele ja veel 35 mg päevas suitsetajatele. Menstruatsioonil eluliselt tähtis aitab C-vitamiin kasutada keha, mis on alla neelatud, et aidata kaotatud veri asendada.

E-vitamiin

D-vitamiini toidulisandid aitavad organismil kaltsiumit kasutada ja on naistele vananemisel hindamatu osteoporoosi vastu võitlemisel – luu nõrgenenud haigus, mida iseloomustab kaltsiumikanalite tihedus. American Heart Association (AHA) soovitab naistel saada päevas 400 kuni 600 rahvusvahelist D-vitamiini ühikut, millest osa saab sünteesida päikesevalgusega. AHA tsiteerib Michigani ülikooli rahvatervise kooli hiljutist uuringut, milles leiti, et ebapiisav D-vitamiini tarbimine noortel naistel võib kolmekordistada nende kõrge vererõhu riski elu hiljem.

See rasvlahustuv vitamiin võib olla keeruline võtta, sest see on saadaval paljudes erinevates mõõtmetes, sealhulgas mg, mcg ja rahvusvahelised ühikud. Antioksüdant, E-vitamiin soodustab immuunsust, nahka ja südame-veresoonkonna tervist. Tõendid näitavad, et E-vitamiin võib vähendada Premenstrual sündroomi sümptomeid, nagu kramp ja peavalu annustes 400 RÜ või 15 mg päevas Medline Plus’i kohta.