Lisinopriili kõrvalnähud helisevate kõrvadega

Ülevaade

Lisinopriil on ravim, mis on tuntud kui angiotensiini konverteeriv ensüüm või AKE inhibiitorid. PubMed Healthi andmetel vähendab lisinopriil veresoonte pingutamist vähendavate kemikaalide olemasolu, nii et vere voolab sujuvalt ja süda võib verd tõhusamalt voolata. Seda kasutatakse kõrge vererõhu ja kongestiivse südamepuudulikkuse raviks ja seda võib kasutada koos teiste ravimitega. Lisinopriiliga on seotud mõned kõrvaltoimed.

Tinnitus

Drugs.com sõnul võib lisinopriili kasutavatel patsientidel esineda tinnitus. Tinnitus on siis, kui inimesel tekib helisignaal kõrvadele. Sellega võib kaasneda või mitte kuulmis-, nägemus- ja tasakaalu muutusi. Patsiendid, kellel tekivad need kõrvaltoimed, peaksid täiendava juhendamise eesmärgil konsulteerima oma ravimit väljakirjutanud arstiga.

Pearinglus ja uimasus

Lisinopriili võtmise ajal võib tekkida pearinglus ja uimasus. Need kõrvaltoimed võivad olla ajutised ja aeglustuvad, kuna keha hakkab kohandama igapäevast ravi lisinopriiliga. Patsiendid peavad sõidu ajal juhinduma või täitma ohtlikke ülesandeid, kuni nad teavad, kuidas see ravim neid mõjutab. Mõnel juhul võivad pearinglus ja uimasus olla hüpotensiooni või madal vererõhu sümptomid. Kasutajad peaksid alkoholi joomist vältima, kuna see võib veelgi vähendada vererõhku ja võib suurendada mõningaid lisinopriili kõrvaltoimeid, ütleb Drugs.com. Patsiente, kes võtavad AKE inhibiitoreid, tuleb anda teavet selle kohta, kuidas jälgida nende vererõhku kodus. Need, kellel tekib madal vererõhk lasiinopriili võtmise ajal, peaks enne uue annuse võtmist nõu oma arstiga.

Depressioon

Lüsinopriili kasutavatel patsientidel võib esineda meeleolu depressioonis. Depressiooni sümptomiteks võivad olla kurbus, ärrituvus, unetus ja väsimus. See kõrvaltoime tuleb arstile viivitamatult teatada. Mõnel juhul võib soovitada ravimi või annuse muutmist.

Seedetrakti ebamugavustunne

Lisinopriil võib mõnedel kasutajatel põhjustada seedetrakti ebamugavust. Sümptomiteks võivad olla iiveldus, oksendamine, kõhulahtisus või maoärritus. Lisinopriili võtmine toiduga või piimaga võib aidata neid toimeid vähendada. Patsiendid, kellel esineb oksendamist või kõhulahtisust, kes püsivad või süvenevad, võivad dehüdratsiooni, väga madal vererõhu, elektrolüütide tasakaaluhäirete või neerupuudulikkuse ohtu seada, teatab Drugs.com.