Depressantide nimekiri

Barbituraadid

Depressantravimid on ette nähtud pinge, ärevuse ja ärrituvuse leevendamiseks. Lisaks võivad depressiivsed ravimid ravida unetust. Ameerika Ühendriikide tervishoiu ja humanitaarabi osakonna andmetel on suukaudselt manustatud depressantravimid suureks kuritarvitamise potentsiaaliks. Kõige sagedamini kasutatavad ja kuritarvitatavad depressiivsed ravimid on barbituraadid, metakvaloon (Quaaludes), kloralhüdraat ja glutetiimiid. Kui patsiendid on mures kuritarvitamise võimaluse pärast, peaksid nad oma arstidega rääkima.

Metakvalloon

Barbituraadid mõjutavad kesknärvisüsteemi. Vastavalt U.S. tervishoiu- ja inimteenistuste ministeeriumi avaldatud vägivallaagentuuri andmetel on Barbituraadid rahustava toimega, mis toob kaasa mõne inimese kuritarvitamise. Barbüturaatidel on suur füüsiline sõltuvus ja kasutajate jaoks mõõdukas psühholoogiline sõltuvus. Barbituraadi toime kestus on vahemikus 1 kuni 16 tundi, suuremad barbituraatide annused põhjustavad toime pikemat kestust. Suur-Dallase alkohol- ja narkovõimude nõukogu arvates on sageli kuritarvitanud barbituraate Seconal (sekobarbitaal), Nembutal (pentobarbitaal) ja Amytal (amobarbitaal).

Kloorhüdraat

Metakavoon on teist tüüpi kesknärvisüsteemi pärssiv aine. Kuritarvitamise ravimid märgivad, et metakvaloonil on nii kasutaja kui ka füüsiline ja psühholoogiline sõltuvus. Metakavooni toime võib kesta 4-8 tundi.

Glutetiimiid

Teine depressantravim, kloraalhüdraat, kasutatakse sedatiivseks. Vastavalt riiklikele terviseinstituutidele on üks kloralhüdraadi kaubamärgi versioon Aquachloral. Vastavalt Health and Human Servicesile on kloraalhüdraadi toime kestus 5 kuni 8 tundi. Kloraalhüdraadil on nii mõõdukas füüsiline kui ka psühholoogiline sõltuvus.

Glutetiimiid sarnaneb kloraalhüdraadiga, kus see toimib ka rahustidena. Marylandi ülikooli arstikeskuse andmetel on Glutetiimiid ja Noxyron kaks Glutethimide kaubamärgi võimalust. Vastavalt föderaalvalitsusele on glutetiimiidil kõrge füüsiline sõltuvus ja mõõdukas psühholoogiline sõltuvus.