Sügelev kurgu ravi

Over-the-counter parandusmeetmed

Hooajad muutuvad ja ilm läheb külmast ja sügavast, soe ja päikesepaistelisest. Kuigi kogu see uus päikesepaiste võib põhjustada, et tunnete end väljapoole liikumiseks, võivad hooajalised allergiad teil otsustada jääda. Nende tavaliste allergiatega kaasnevad vesised silmad, aevastamine, kinnihoidmine ja ebamugav kõhupuhitus. Mõned väikesed muutused võivad kriimustada kõri sügelust ja takistada selle tagasilükkamist.

Lozenges

Allergilisi ravimeid, mis olid retseptiga korraga saadaval, müüakse nüüd loenduri kaudu. Hüpoglükeemiliste allergiate raviks mõeldud antihistamiinikumid ja muud ravimid võivad olla piisavad, et sümptomid peatada ja regulaarselt ära hoida nende tagasilükkamist.

Retseptiravimid

Teie kõri võib kipitada, sest see on kuiv või ärritunud. MayoClinic.comi sõnul muudavad küünekiired, losengid ja kõvad kristallid teie koorega rohkem sülge. See sülg peseb ärritajaid kõri seljast.

Hüdratsioon

Vastavalt MayoClinic.com-le võib olla see, et teie kurgu probleem on tingitud bakteriaalsest infektsioonist. Sellisel juhul peate võtma retsepti alusel antibiootikume, et infektsioonist vabaneda ja sügelemine lõpetada.

Eemaldage kodu allergiaid

Hüdretsioon mõjutab teie kõri kahel viisil. Kui te ei joo piisavalt vedelikke, võite kannatada niiskuse vähenemise eest kõri membraanides, samuti suurenenud ja paksenenud limaskestal. Soojad vedelikud nagu tee võivad kergendada ärritunud membraane ja aita lõhkuda limaskesta üle. Vältige kofeiini ja alkoholi ja piimapõhiste jookide kasutamist, sest see võib südamepekslemist halvendada. Teiseks, kui teie kodus olev õhk on liiga kuiv, võib see kõhtu kuivada ja põhjustada sügelust. “Lastele mõeldud lapsevanemate lapsehoidjate arhiivraamat” soovitab kasutada niisutajat, et lisada oma kodus niiskust.

Vastavalt Ameerika perearsti avaldatud artiklile võivad mitmed teie kodu seisundid aidata kaasa allergiliste sümptomite nagu sügelemine kõri. Paigaldage õhufiltr, mis eemaldab õhust sündinud allergeenid. Ärge laske inimestel siseruumides suitsetada – suitsu võib põhjustada ebamugavust kõrist. Kontrollige, kas teie kodu on hallitust leidnud.

Marylandi Ülikooli meditsiinikeskus soovitab luua poolest teelusikatäis soola segatuna klaasi sooja veega, et aidata leevendada sümptomeid, mis on seotud kõriturse ebamugavusega.

Kodused õiguskaitsevahendid