Toitude nimekiri ja kehakaalu jälgijate punktid

Ülevaade

Kehakaalu jälgijad on kaubamärgi nimi, mis on seotud rahvusvahelise liikmete võrgustikuga, kes osalevad kehakaalu langetamise koosolekutel, ning osalevad ka seotud söögikordades, mis põhinevad varaliste punktide süsteemil. Ametlike kaalujälgijate veebisaidi kohaselt määratakse toiduväärtused toidule, lähtudes nende rasvasisaldusest, kiudainete ja kalorsusega. Kaalujälgijad püüavad hoida loendussüsteemi lihtsad ja avaldavad regulaarselt oma liikmetele viiteid. Tuhandete toitude punktid indekseeritakse kategooriate kaupa.

Peamised nõudeproteiinid

Kehakaalu jälgijad eelistavad leebeid valke nagu kalad, kaunviljad, ilma nahata linnuliha ja hästi lihvitud lihatükke. Veiseliha kategoorias 4 oz. Filet mignon hinnatakse kuus punkti, samal ajal kui 4 untsi. Viilutatud flange steake hinnatakse neli punkti. Kolm oz. Koristamata veiseliha rinnatükki hinnatakse üheksa punkti võrra; kana rinnatükita keedetud ilma naha või luuarvestuseta kolme punkti eest 3 untsi, kuid sarnane osa rinnapiimast koosneb naha ja luude arvust viis. Üks praetud kiirtoit kanalihast loeb nelja punkti iseenesest. Enamasti on sealiha jaotustükid samasugused punktiväärtused, mille puhul on 3 oz. Kolmest punktist võrsunud kamm ja sama nurga keskosa neli punkti. Kuid võite loendada kahte punkti ainult 1 oz. Of kielbasa. Valge keedetud kala, nagu tursk, räim, kilttursk, aherd ja tilapia, mitmed sortid moodustavad neli punkti 6 oz. Filet. Kuus oz. Keedetud lõhet siiski kuus punkti. Karpkalade punktid sisaldavad ühte punkti nelja suurte kammkarpide kohta, 10 punkti 1 tassi magus-hapu kreveti kohta ja 3 punkti 1 tassi konserveeritud krabiliha kohta. Muud peamised roogi proteiinid võivad sisaldada mune kahe punkti kohta või munavalgeid, Ainult ühe punkti kolme valge kohta. Paljud ubad, nagu must, garbanzo, pinto või mereväli, loetakse nelja punkti kohta tassi kohta, keedetud. Konserveeritud taimetoitlaste küpsetatud oad on ka neli punkti ühe topsi kohta, kuid traditsiooniline retsepti küpsetatud oad koguvad kuni 10 punkti kohta tassi kohta.

Puuviljad, köögiviljad ja terad

Paljud puuviljad loetakse kaheks osaks. Näideteks on üks värske suur õun, üks tass viilu banaani või üks suur pirn. Mitmeid marju ja tsitrusviljade portsioone, näiteks 1 tassi murakkaid või mustikat, või suurt mandrini või apelsini, kasutatakse ainult ühte punkti; paljude köögiviljade puhul on Weight Watchersi süsteem tegelikult puudu. Mõned näited on toores spinat, salat, kurgid, värsked seened, paprika, baklazaan, bok choy, toores porgand ja spargel. Üks tass keedetud maisi tuumaid hinnatakse kahe punkti ja tassi keedetud porgandit on üks punkt; tervete ja kergete leivate jaoks on madalamad väärtused kui töödeldud teravilja ja leivatooted. Kergelt valget ja nisu sandwichi leiba arvutatakse sageli vaid üheks punktiks kahe viilu puhul, nagu on teravilja kõrge kiu leib. Regulaarne valge, nisu, prantsuse või rukkileib kogub kaks punkti iga viilu kohta; üks tass riisi, valge või pruun, kokku neli punkti, samal ajal kui 1 tassi praetud riisi kogub kaheksa punkti. Tassi keedetud makaronit on ka neli punkti, kuid terve nisupraad kaalub ainult kolme punkti kohta tassi kohta.

Joogid

Piim kannab järgmisi punkti väärtusi ühe tassi kohta: täispiim, neli punkti, 2 protsenti piima, kolme punkti ja 1 protsenti või kooritud piima, kaks punkti. Apple, apelsini ja tomatimahlad kannavad ühe topsi kohta nelja punkti. Musta kohvi või teed loetakse nullpunktideks. Enamike alkohoolsete jookide nagu õlle, veini, viina, rummi või brändi standardsed portsjonid loendatakse iga kahe kuni nelja punkti võrra. Segatud joogid toovad loomulikult kaasa rohkem punkte, mille puhul on kokku lepitud margariitide segu kuus punkti kohta, ja pina colada segu loetakse kaheksa punkti kohta tassi kohta.

Suupisteid

Kehakaalu jälgijad soovitavad mõõdukalt tervislikke suupisteid nagu puuviljad ja köögiviljad, pluss pähklid ja piimatooted. Punktid pähklite jaoks sisaldavad neli punkti 1 oz. Maapähklitest, pistaatsiapähklitest või sarapuupähklitest ja viis punkti sama koguse kreeka pähklite kohta. Punktid populaarsete piimakarjavõimaluste jaoks sisaldavad nelja punkti topsi madala rasvasisaldusega magustatud jogurt ja kaks punkti ühtse moskarelli untsi kohta. Vähem toiteväärsed suupisted ja magustoidud kipuvad arvestama kõrgemate punktidega. Näiteks kartulikrõpsud vastavad neljale punktile ainult 14 kiipi kohta ja tavaline šokolaadikompveti baas loeb 6 punkti. Väike tükk kõrvitsa köisest kuni üheksa punkti, see on ilma vahukoerata, mis lisab veel kolm punkti 1/4 tassi kohta.