On teie neerude jaoks hea jõhvikamahl?

Ülevaade

Jõhvikamahl on täis tervist edendavaid toitaineid. Lisaks rolli mängimisele vähi ennetamisel ja südame tervises, on jõhvikamahl eriti kasulik, kui hoiate oma neerud tervena. Jõhvimahl mitte ainult ei aita ennetada kuseteede infektsioone oma antibakteriaalsete omaduste tõttu, vaid aitab vältida ka valulike neerukivide moodustumist.

Ennetab ja ravib kuseteede infektsioone

Kuseteede infektsioonid (UTI) on naiste hulgas tavalised. Tegelikult kannab üks neljast naisest kannatab vähemalt ühe UTI kogu tema elu jooksul vastavalt Cochrane Database Systems Review’i (Edinburgh, UK) 2004. aasta aruandele. Jõhvikamahl on UTIde ennetamisel väga tõhus. Jõhvikad sisaldavad antibakteriaalseid aineid, mida nimetatakse tanniinideks. Tanniinid takistavad bakterite kleepumist kusepõie ja neerude seintele. Selleks, et nakkust saaks kasvatada ja edeneda, peavad nakkuslikud mikroobid olema võimelised kinni pidama elundite seintele. See seab infektsiooni staadiumi. Oma antibakteriaalsete omaduste tõttu jäävad jõhvikasvaja kasulikud ühendid välja uriiniga.

Neerukivi moodustis

Jõhvikad sisaldavad kiniinhapet, happelist ühendit, mis ei ole organismis lagunenud, kuid eritub uriiniga (muutumatul kujul, mitte lagunenud). Kiinhape suurendab pisut happesust uriinis. Kuigi see põhjustab ainult uriini happesuse suurenemist, on see piisav, et vältida lahustumatute kivide moodustumist (kui kaltsium ja fosfaadiioonid ühinevad). Inimestel, kes on kannatanud korduvaid neerukive, võib jõhvikahl vähendada ioniseeritud kaltsiumi (uriinis) rohkem kui 50%. See on ennetamisel väga oluline, kuna umbes 75% neerukividest koosnevad kaltsiumisooladest, vastavalt D.R. Guay, autor “Jõhvika- ja kuseteede infektsioonid”, avaldatud 2009. aastal “Uroloogid”.

Valiku ja teenimise soovitused

Puhtad jõhvikamahlad on äärmiselt küpsed. Paljud kaubanduslikud jõhvikojad lahjendavad tegeliku jõhvikamahla kogust ja asendavad seda magusamate mahladega nagu õun või viinamarjad. Kuigi jõhvikamahlade kokteil peab pakkuma 25-protsendilist jõhvikamahlat, on muud etiketil olevad jõhvikad valmistatud mahlad valmistatud mahlast, kuid sisaldavad ainult väikest jõhvikamahlat. Mõtle oma mahla kokteili valmistamisele. Segage puhas jõhvikamahl apelsini- või greibimahlaga. Või segage see maasikate ja purustatud jääga. Teine idee on ühendada magustamata jõhvikamahl võrdses osas oma lemmiktoorja mahlaga ja vahuveiniga mineraalvesi mõnusaks spritzeriks. Vähemalt 8-ozs. Pisut lahjendatud jõhvikamahla on piisav, et pakkuda olulist kasu tervisele.