Haiglate ühiste hädaolukordade loetelu

2006. aastal raviti üle Ameerika Ühendriikide eriolukordades üle 119 miljoni juhtumi. Riikliku haigla ambulatoorse meditsiinilise abi uuring (NHAMCS) avaldas 2006. aasta hädaolukordade osakonna kokkuvõtte, mis kogus hädaolukorraagentuuri kasutamise statistikat, sealhulgas kõige levinumad põhjused, miks täiskasvanud ja lapsed soovisid arstiabi ja ravi.

Lõksad on peamine põhjus, miks lapsed läksid kiirtoitlustuskojale. Samuti on levinud kaasnevate sümptomitega palavik, näiteks köha, siinuse ägenemine, peavalu või külmetusnähud. Lisaks sellele suurendavad selle põhjuse tõttu külastuste sagedust lapsed, kellel on eelnevalt esinenud palaviku põhjustatud krambid või muud haigusseisundid.

Lapsed lähevad ka tõenäoliselt kõrvahädahaiguste osakonda. Lapsed, kellel on keskkõrvapõletik või kõrvainfektsioon, või kellel on äsja diagnoositud kõrvainfektsioon, avanevad sagedasemasse ruumi sagedamini kui need, kellel on uus kõrvavalu tekkimine. Lisaks võib kõrva valu kaebusi seostada täiendavate sümptomitega, nagu palavik.

Tüved ja pinged on laste ja täiskasvanute seas esmajärjekorras toimumiskohta, kus luumurrud, verevalumid ja avatud haavad on täiendavate kaebustega. Peamised vigastuste põhjused on mootorsõidukite õnnetused, kukkumised ja juhuslikud vigastused. Pea ja kaela vigastused on kõige sagedamini hinnatud vigastuste ruumid hädaolukorras.

Kaebused valu rinnus või ebamugavustunne on veel üks peamine põhjus, miks patsiendid lähevad hädaolukordadele. Siia kuuluvad ka need, kellel on varem esinenud südameinfarkt või muud südamehaigused, samuti need, kellel on uued südame sümptomid, nagu näiteks seljavalu, valu ja rõhk valu rinnus, õhupuudus või käte valu.

2005. aastal põhjustas kõhuvalu 1,7 miljonit esmaabiruumi külastust. Kõhuvalu on sageli kõhupiirkonna valu, krambid ja spasmid ning võib hõlmata ka kaasnevat kõhulahtisust või kõhukinnisust.

Laste palavik

Lapsepõlve kõrvusid

Erinevad vigastused

Valu rinnus

Kõhuvalu

Seljavalu

Seljavalu kaebused tekivad sageli selja või selgroo varasemate vigastuste tõttu. Lisaks sellele saavad patsiendid, kellel tekivad seljavalu uued sümptomid traumaatilise või tööga seotud vigastuse korral, tavaliselt ravi alustamiseks.

Hingamisraskused või õhupuudus on üldine kaebus lastele ja täiskasvanutele. Hingamisteede haigusi põdevatel patsientidel, näiteks kroonilisel obstruktiivsel kopsuhaigusel või astmusel, on rohkem hädaabikohti kui neil, kellel esineb uus hingamisraskuste tekkimine, sealhulgas astma ja pneumooniaga lapsed.

Õhupuudus